Featured Content

Friday, June 26, 2009

FREE SUBJECT 3


-Ntah kenapa gua suka amik subjek suram..pada gua rasa sejuk..tak tau la pandangan orang pulak..member gua,Bacang cakap gambar yang gua amik banyak yang gelap...banyak kegelapan ke gua ni??Heh!Okey laa..nanti gua amik gambar colorful la pulak bagi kelainan sikit...(PANDAN)

FREE SUBJECT 2


-Betul la apa yang dikata oleh cikgu Fly,sahabat gua dan tempat gua bertanya bab fotografi ni..kita try and error je dulu..setakat teori agak susah kita nak belajar..kita praktis je sampai buleh jadik imej yang kita nak.Yang lain-lain tu ikut kreativiti masing-masing laa...(PANDAN)

FREE SUBJECT


-Bahan semua gua amik kat rumah je ni..kena ngan ligthing lampu tidur dan sedikit exposure yang betul..dapat jugak la gua amik apa yang gua nak. (PANDAN)

TEA TIME???

Thursday, June 25, 2009

ABSTRAK 2


-Ni satu lagi..style yang sama..cuma aku bagi dia sedikit lagi dramatik.enjoy!! (PANDAN)

ABSTRAK


-Ni pulak aku nak eksperiment style abstrak..lantai ngan daun kering ni pun buleh gak dijadikan subjek sebenarnya...cuma aku pakai style canvas untuk touch-up terakhir. (PANDAN)

POTRAIT


Balik-balik gambar subjek nature je..ni gua try pulak subjek potrait.Ni gua dah touch-up sesedap rasa...ni je la hasilnya..eksperiment jangan tak eksperiment. (PANDAN)

Tuesday, June 23, 2009

MIKRO 6

MIKRO 6

MIKRO 4

MIKRO 3


-Impak sedikit punya makna yang besar..(PANDAN)

MIKRO 2


-Memang bila gua dah dapat gambar ni..baru la gua rasa ciptaan tuhan tu memang cantik. (PANDAN)

MIKRO 1


-Ni gua buat eksperiment kat umah je...rupanya tuhan tu buat semuanya ada kecantikkan walau sebesar zarah..ni yang gua dapat amik.(PANDAN)

PANDAN PHOTO AVENUE


-Ni masjid kat Puchong..gua takde subjek nak tembak...apalagi tembak apa saja yang ada laa...heh! (PANDAN)

SENJA 2


-Sebenarnya gua suka gambar silhouette.Gambar solid black gua rasa lebih dramatik...tu yang gua rasa laa..Heh! (PANDAN)

SENJA 1


-Ni gua amik kat area umah gua je..saja test amik mende yang dah cantik..nanti gua ingat nak try amik mende buruk pulak bagi nampak cantik.Heh! (PANDAN)

PHOTO JOURNAL GUA...

-Heh!Gua tangah cuba belajar satu lagi bidang ni..pasal gua rasa ini pun salah satu bidang yang menarik untuk diselami..dan gua sempat gak belajar dari merata otai-otai fotografi lam blog ni..tima kasih mengajar gua sedikit sebanyak pasal Digital Single Lens Reflex pada gua...kalau tak dulu gua ternganga je dengar..sekarang ni pun gua tengah lam tempoh percubaan lagi ni..terpaksa la masuk sekolah balik...dulu aperture,shutter,focal length,depth of field,rules of the third,out of focus,ISO,exposure,memang sepatah mende gua tak paham langsung...rasa cam bangak habis la time tu...sekarang ni buleh la paham cakap sufi-sufi photographer...seperti biasa ni mende baru bagi gua...pada sifu photographer semua..sila tunjuk ajar!!(PANDAN)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin